Het KUIPERSMUSEUM te NEVELE
Maak een vat...
Tentoonstelling, filmpje en
demonstratie : - van boom tot vat -

Enkel open op afspraak.
Het museum stellen wij graag voor aan : scholen, groepen, verenigingen, wandelaars,...
Rolstoeltoegankelijk.
Georganiseerde wandel- & fietstochten, daguit-stappen, workshops 'maak zelf uw kuip'.

Bonamie Marleen
Lege Kouter 5 - 9850 Nevele
0476 699 109

 

Op 12-02-2010 opent het 'Kuipersmuseum' voor het eerst zijn deuren. Dit als eerbetoon aan wijlen Achiel Bonami - vader van Marleen Bonami - kuiper in hart en nieren.
Achiel leerde de stiel in de jaren 50 bij brouwerij Meiresonne in Gent, wat een fysiek heel zware job was in die tijd. Hij werkte zich op in deze afdeling maar... hij had heel wat toekomstplannen. In 1958 begon hijzelf een kuiperij waar nu het museum gevestigd is.
Hedendaags is dochter Marleen nog werkzaam in het atelier waar ze momenteel houten bloemkuipen maakt. In dit museum stellen wij het kuipersmateriaal, dat vroeger werd gebruikt, aan het publiek tentoon.Boven op een bezoekje aan het museum, kan je ook een demonstratie bijwonen. Dit is zeer leuk omdat, de bloemkuipen die er nu nog gemaakt worden, zeer moeilijk samen te krijgen zijn en er dus hulp aan de bezoekers gevraagd wordt. En zoals men vroeger wel eens zei : het vat (kuip) valt dikwijls eens in duigen... wat een sfeer ! Ook kinderen van de lagere school woonden dit al bij en ik ben versteld hoe groot hun interesse was. Zelf steken ze ook heel graag een kuip samen.

het.kuipermuseum.be    bonami.marleen@telenet.be